Actuele productinfo
-
voor de bouw

Sto breidt zijn gamma StoVentec-afwerkingsmaterialen stevig uit.

Optimaal isolerende eigenschappen en systeemzekerheid zijn basisvereisten van een geventileerde voorhanggevel. StoVentec gaat een stap verder. Het systeem staat voor vrijheid in vormgeving en onbeperkte afwerkingsmogelijkheden. Qua vormgeving kan zowat alles: gebogen oppervlakken, uitspringende delen, spel met lijnen of voegloos… Ook voor de afwerking van de gevelvlakken is de keuze quasi onbeperkt. Glaspanelen, keramische tegels, steenstrippen, glasmozaïek, natuursteen, sierpleister… het kan allemaal. Oceaanblauw, bloedrood, citroengeel, pikzwart, of liever net één tintje lichter…? U kiest!

De permanente natuurlijke ventilatie langs de achterzijde van de StoVentec-plaat creëert samen met de eigenschappen van deze plaat een ideaal systeem dat zelfs de laagste helderheidswaarden aankan. De hitte van de zon warmt de gevel op, zeker bij donkere kleurtinten. De ventilatiespouw voert het teveel aan warmte af, voorkomt zo thermische spanningen en bouwt daardoor mee aan een aangenaam binnenklimaat.

De efficiënte onderconstructie, een combinatie van roestvrij staal en aluminium, maakt het StoVentec-systeem tot de perfecte oplossing voor zelfs de meest oneffen gevels. Niet alleen bij renovatie, maar ook bij nieuwbouw bewijst dit voordeel vaak zijn nut. In combinatie met de buigzame pleisterdragerplaat, kunnen buitengewone vormen gerealiseerd worden. Daarbij is het systeem licht, duurzaam en biedt het, door het gebruik van hoogwaardige materialen, een uitstekende bescherming tegen externe impacten, van welke aard ook.

Naast de onbeperkte afwerkingsmogelijkheden, speelt ook de StoVentec-plaat zelf een cruciale rol in de ontwerpvrijheid die StoVentec biedt. Doordat de uitzettingscoëfficiënt ervan bijna verwaarloosbaar is, kan er met grotere gevelvlakken gewerkt worden, zonder of met minder dilatatievoegen. Een plaat die niet uitzet is bovendien een uiterst stabiele ondergrond voor de bekleding en voorkomt scheuren, barsten en vervormingen. Door de zeer hoge elasticiteit van de StoVentec-plaat, kan ze zelfs in de kleinste radius gebogen worden.

Contact

 

Sto
Z. 5 Mollem 43
1730 Asse
T +32 2 453 01 10
F +32 2 453 03 01
info.be@sto.com

Info aanvragen

Voornaam: *
Naam: *
Functie:
Bedrijf / Organisatie:
Straat + nr.: *
Postcode: *
Gemeente: *
E-mailadres: *
Password:
Tel:
Opmerking:
Uw persoonlijke gegevens worden in geen enkel geval doorgegeven aan derden.